Hjälp och tips

söndag 27 juni 2010

Ny glimt av P.13 - "Gröna gubben"!

Hoppas Ni alla haft en fin Midsommar på alla sätt och vis!
Här har vi haft det bra med riktigt skapligt väder, aktivitetsfyllda dagar och trevligt umgänge. Busungarna fick t.o.m. tillfälle att ta sig ett dopp idag! Gissa om de var lyckliga att få plaska runt i sjövatten?! Och gissa om JAG var lycklig över att få äta sommarens första grillade köttbit?! MUMS! =)

Även kvällarna har varit bråda med att få ordning på alla delar till "gröna gubben". Som tur är har jag haft god hjälp av Kira och Zoorba som har kommit med en hel del goda råd om hur de tycker han skall se ut.... och inte se ut.

Och för de intresserade kommer så den utlovade glimten här:

Bilden är tagen sent i går kväll. Vid det laget var vi rätt trötta och griniga alla tre. Zoorba blev lite sur när jag inte förstod hur han tyckte kroppen skulle se ut och ryckte viknålen ur handen på mig för att i praktiken visa vad han menade.
Och tycker du att Kira också ser lite sur ut så ser du helt rätt! Hon är verkligen arbetsilsken av sig! Och vill dessutom styra och ställa med det mesta. Inte lätt att samarbeta med henne inte! Här tycker hon det är dags att börja sy ihop delarna, medan jag och Zoorba tycker det kan vänta till vi har fått ALLA delarna klara i fall vi kommer på att vi vill ändra på någon del. Vi lyckades i alla fall få henne på bättre tankar till slut.....

Nä, nu är det läggdags för lilla mig. Inte klokt vad sjöluften sugit musten ur mig idag! Och dessutom måndag i morgon!  =(
Hoppas återkomma rätt snart med "gröna gubben" i färdigt skick.

Önskar dig en bra start på veckan!
torsdag 24 juni 2010

GLAD MIDSOMMAR!Vill bara önska alla er som råkar kika in hos mig i helgen:

EN RIKTIGT, RIKTIGT  FIN
MIDSOMMAR !!

*

PS.1
Bilden föreställer mig som "South-Park-Suadda" =D
Här hittar du "South-Park-Mia"
Och här finns "South-Park-Nettan"
HÄR kan du själv bli en "South-Parkare" =)

PS.2
Har tyvärr gått lite långsamt med min "gröna gubbe" :(
men de sista dagarna har jag fått upp farten....
Så för de nyfikna utlovas en liten
 glimt under helgen.....


*

onsdag 9 juni 2010

Blogg-styling & p.13 på gång!

Oj, så svårt jag har att slita mig från att försöka fixa om bloggen och knäcka html-nötter!
Zoorba och Kira har av någon konstig anledning blivit mitt signum....men är i och för sig det enda som jag hittills lyckats få till helt på egen hand, utan någon annans mönster. Och trots att jag inte är så förtjust i rosa och turkost i kombination så har deras färger fått styra utseendet på favikon (den ikon som syns i min webbadress om man lägger till mig som favorit på sin dator), header, signatur och inte minst den bild som man kan länka till sin blogg -om man skulle vilja! :)

Vet inte hur många olika headers jag har försökt göra! Tyckte alla blev FÖR gulliga då de flesta gick i färgerna rosa och blått eftersom jag ville ha med en bild på Z&K. Gissa hur många gånger jag ångrat att jag valde att göra Zoorba och Kira i just de färgerna! Jag som gillar alla nyanser av GRÖNT! =(
Hm...den header som syns för tillfället (med "grå-svart-vit" bakgrund) är nog det minst socker-söta jag har lyckats få till....men är inte helt nöjd med den heller, men den får duga -ett tag i alla fall!

Hur som helst! Nu får det vara nog med "blogg-designandet". Hoppas i alla fall kunna hålla mig ifrån pillandet med hmtl-koder ett tag framöver!

***

Har som sagt inte blivit mycket virkat de sista veckorna. Men här kommer några bilder på ett projekt som jag började på samtidigt som jag gjorde Kira. Det går i min favoritfärg GRÖNT! =)


En till "gubbe"!
Ja, visst börjar jag bli enformig?!
Börjar själv tröttna på KiraZoorba mönstret!
Så vi får se om den får vänta ett tag till på att bli färdig.


Men måste medge att jag gillar de här ögonen och
är nyfiken på hur de gör sig på en ny gubbe......

Nä, nu är dett dags att krypa i säng!

Sov Gott!

                      

lördag 5 juni 2010

Djupdykning i "blogg-design"

Var visst ett tag sedan jag skrev nu.
Dagarna går så fort....och mycket som MÅSTE göras fast jag ibland inte vill. Och mycket som jag vill göra, som jag inte hinner! Ja, sådan är ju livets karusell....  ;)

Exempelvis så har timmarna, som jag tidigare ägnat åt amigurumi, de senaste dagarna gått nästan uteslutande åt en djupdykning i ämnet "blogg-design". Tidigare visste jag absolut NADA om hur man ändrar bloggmallar och vad hmtl-koder var. Men ville så gärna få till en mer personlig banner -eller header (= delen med bloggrubriken) som det tydligen också kan kallas. Sedan ville jag få till en tredje kolumn eftersom jag har så mycket länkar och bloggar som jag vill ska synas. Tja, så det blev till att surfa runt efter bra sidor i ämnet ifråga. Visade sig att det finns ju massor med bra hjälp där ute i cyber-rymden. =)
Inte för att jag förstår allt vad som sägs, men efter att ha varit klistrad vid datorn några kvällar och nätter vet jag trots allt betydligt mer än tidigare.
Har i alla fall fått till en ny bakgrund, ny banner som är lite större och mer personlig och så har jag fått till en 3:e kolumn! Finns fortfarande saker jag vill ändra/lägga till, men nu lägger jag "designandet" på hyllan ett tag.

Vill bara tillägga att för er som önskar lite tips på hur man kan designa och ändra sin blogg så har jag listat alla sidor här på bloggen som jag tyckte var intressanta och till bra hjälp. Länkarna ligger i den vänstra kolumnen under rubriken "BLOGGDESIGN - HÄR FINNS HJÄLP:"

Natti Natti!

PS. Tråkigt inlägg! Tyvärr inga bilder denna gång! =(
Related Posts with Thumbnails