Hjälp och tips

tisdag 27 juli 2010

Boktips - Beyond The Square!


Måste bara göra ett inlägg om min nya virkbok som kom med posten för ett par dagar sedan.
Den heter "BEYOND THE SQUARE, Crochet motifs" och är skriven av Edie Eckman. Den är helt underbar! =) Den innehåller en hel massa läckra  bilder på olika cirklar, hexagoner, rutor och trianglar med tillhörande mönster. Har inte virkat något ur den ännu, men mönsterna verkar vara tydliga och är både skrivna som diagram och i text. I slutet finns dessutom en hel del mera ovanliga former som ovaler och stjärnor. Obs! boken är på engelska.

Här kommer en samlingsbild på de 5 mönster-kapitlen i boken (ursäkta dålig bildkvalitét):


Det här boktipset fick jag på Dawns blogg: sew ritzy-titzy. Kan verkligen rekommendera ett besök. Finns jättemycket vackra virkade saker där. I hennes inlägg med boktipset finns en superläcker "cherry pie potholder" som du bara måste ta en titt på! Idén har hon hämatat från den här boken.
Jag köpte boken på nätbokhandeln "Bokus"

Fick blodad tand av alla dessa vackra bilder så idag har jag beställt ytterligare bok av samma författare (Edie Eckman). Boken heter "Around the Corner Crochet Borders". Är också ett tips från Dawn på sew ritzy-titzy. =)

Trevlig kväll på dig!

                            

PS.
Kommer snart en liten glimt av mitt nya projekt ;)

*

onsdag 21 juli 2010

P.14 = Tre Små GeishorDe små bollarna som jag visade i ett tidigare inlägg var alltså början till dessa små geishor.
Bland de som gissade vad det skulle bli var Sara med bloggen "Saras virkgömma" den som var närmast svaret. Hon todde det skulle bli "tre separata figurer" och det hade hon ju alldeles rätt i!  =)

Tyckte detta gratismönster verkade jättelätt, men det var betydligt mycket mer jobb med dessa geishor än jag trodde och är inte helt nöjd med resultatet. Kroppsdelarna är jättelätta....men oj så svårt det var att brodera dit ögon och mun! Har gjort om dem flera gånger och är ändå inte nöjd! Detta är nog det närmaste jag kunde komma orgialet....orkar inte försöka mer! Är förresten första gången jag gjort rosiga kinder. Använde lite rosafärgad ögonskugga som jag duttade dit lite försiktigt och gnuggade ut med fingret. Dekorerade också med pärlor från Panduro.

Lite fler bilder:

*

Till sist vill jag komma med ett litet
TIPS: SPARA ALLTID LÄNK TILLSAMMANS MED MÖNSTRET DU TANKAR NED!
Geishorna blev färdiga i förrgår, men när jag skulle lägga ut bilderna kunde jag inte hitta igen länken till var jag hittat mönstret. Brukar annars alltid spara ned länken till var på webben jag hittat mönstert så att jag skall kunna länka dit när jag lägger upp bilder. Den här gången hade jag missat det! =(
På mönstret står det La Fée Crochette så jag sökte på det och kom in på Etsy där mönsterskaparen Nelly Pailloux har sin shop i vilken hon SÄLJER mönstret. Blev en aningen kall och tänkte -Oh nej! Nu har jag kopierat ned mönstret från någon som lagt ut mönstret utan tillstånd! Började leta förtvivlat på nätet. Ett tag var jag t.o.m. beredd att KÖPA mönstret för att undvika en eventuell reprimand från Nelly Pailloux. ....eller låta bli att lägga upp några bilder alls!
Till slut hittade jag i alla fall samma mönster på "ravelry". Där har Nelly Pailloux lagt ut det för GRATIS nedtankning! Här kommer länken dit om du vill göra en egen geisha:  http://www.ravelry.com/patterns/library/amigurumi-little-geisha Observera att du måste bli medlem för att kunna komma åt mönstret. Medlemskapet är gratis.

Det var allt från mig denna gång! =)
Trevlig sommarkväll! 

                     

söndag 18 juli 2010

Tips på TVÅ tävlingar/utlottningar!

Jag som väldigt sällan är med i tävlingar/utlottningar, har nu gått med TVÅ stycken på kort tid!

Den första är hos "VIRKANS AMIGURUMI" (avslut den 24 juli).
Där kan du vinna massor färglada knappar =)
Här kommer en bild på NÅGRA av dem:


Den andra är hos "Ilkka" och avslutas 31 juli kl.23.00 (svensk tid)
Så här fina säkerhetsögon + broderad påse kan du vinna där!:

*
För övrigt har det gått trögt för mig med mitt senaste projekt.
Har ju semester sedan en vecka tillbaka och då kan man ju tycka att all tid i världen borde finnas till att knåperier men icke! =( 
Först började semestern rätt illa med den avbrutna favorit-virknålen. Den har jag ägnat en massa tid till att försöka laga, men inget har fungerat bra. Det sista var att jag skarvade den med en stoppnål och en massa isoleringstejp runtom. Med det tjockare skaftet att hålla i påminde den väldigt om en sån där ergonomisk virknål. Men trots att den blev väldigt stabil att hålla i, var det inget för mig. Den blev alldeles för tjock och otymplig för min smak. Tydligen är jag inte lagd åt det "ergonomiska" hållet....Så det blev till att försöka vänja mig vid en ny 2,5:a......verkligen inte lätt! Men de senaste kvällarna har vi ändå så sakteligen började komma rätt bra överens =) 
Tack förresten alla ni för era snälla och deltagande kommentarer i min olycka! Värmde verkligen!

Andra anledningar till att jag blivit trögvirkad är den otroliga sommarvärmen och alla utomhusaktiviteter med mina "Busungar" (de senare verkar ju inte alls påverkad av värmen och lägger sig dessutom lite senare eftersom de har semester!). Dessa två faktorer i kombination gör mig som helt klubbad på kvällen precis i lagom tid till när min virkstund är kommen -runt 20-tiden. Nåväl, har ju hela kalla vintern på mig att virka! =)

Tur i alla fall att jag inte började på något stort projekt! Har nu kommit till sluttampen så det bör väl bli någon bild inom kort.

Önskar en trevlig söndag kväll i värmen!

                                          

söndag 11 juli 2010

Sörjer min 2,5:a !

Tänk nu i kväll, på min andra semesterdag och allting, när jag
 borrat ned mig i soffan och precis påbörjat kvällens
mys-virkstund.....då händer det katastrofala:

Min favorit bland alla virknålar lämnar in, ger upp, lägger av.....
helt enkelt ÖVERGER MIG!
Ja, tro det eller ej men den j-kln
 GÅR AV!

Så här ser den ut numera =(


Ni kanske förstår min sorg bättre om jag säger att
ALLT som jag hittills har virkat här på bloggen är gjorda med denna nål.
Har verkligen försökt med andra 2,5-or för man tycker ju att alla 2.5-or är väl lika och borde ge samma resultat, men tro mig! Ingen är som denna!
Den är oersättlig!
 Snyft!
=(

Förstår inte hur jag ens ska kunna virka klart det jag håller på med för tillfället.
Hm...undra om det går att limma eller tejpa.......
Måste bara hitta ett sätt att laga den!
Men hur?....


              

torsdag 8 juli 2010

P.14. Nytt på gång! + TACK!


En liten titt på mitt nya projekt!

Första gången på länge som jag virkar efter
ett färdigt mönster...dessutom
 ett gratis sådant!
Måste säga att det som omväxling är riktigt skönt att inte
behöva hitta på så mycket själv, utan bara göra som det står! =)
Någon som vågar sig på en liten gissning vad det ska bli?
(Alla delar är inte klara än)

******
Vill också passa på att tacka alla så jättemycket för
svaren i min undersökning (förra inlägget)!
Vad kul att se att så pass många ändå gillar mina "monteringsbilder"!
TACK!
Hoppas kunna återkomma med fler när jag tror det kan vara av något intresse...

*
Nu ska jag fortsätta knåpa ett tag till......

Önskar dig en
fin avslutning på veckan!

*

                    

söndag 4 juli 2010

P13. Jori -Monteringsbilder + liten undersökning

Först av allt vill jag tacka för alla fina kommentarer jag fått i förra inlägget på min Jori, och även Zoorba och Kira. Ni ska bara veta vad det värmer! TACK! =)

Vilken sommarvärme vi haft denna helg! Helt plötsligt blev det så otroligt varmt...åtminstone i den här delen av landet =) Här har vi njutit av värmen med bad både i havet och i vattenspridare. UNDERBART har vi haft det!
Dessutom har busungarna till sin stora lycka fått inviga en studsmatta! Ni vet en sådan där som står i snart i varje barnfamiljs trädgård. Jag har varit lite skeptisk till denna form av studsande länge ...dels pga skadorisken och dels för att de upptar sådan plats där de står och är så otroligt "osnygga". Men måste säga att det är nog en av mina bästa investeringar på länge...hm...förutom garnen till amisarna förstås! ;) Ja, himmel så kul busarna har på denna matta! Det är med nöd och näppe man får dem att göra så viktiga saker som att t.ex äta och gå på toa. Min äldre buse som annars är så matglad (till sina föräldrars stora bekymmer eftersom hans matgladhet har sedan en tid tillbaka börjat synas på hans kroppsomfång också !) vill nu inte göra annat än att studsa på denna matta! Känns som att vi äntligen har hittat medlet mot hans övervikt! =)

Men nu var det ju inte detta det här inlägget skulle handla om! Om det nu skulle råka finns några som väntar på att få se lite från monteringen/utformningen av Jori så kommer det bilder här (klicka på bilderna om du vill se dem i större format):


Använda garner:
SvartaFårets Tilda
Blend bamboo från HJERTE GARN

Virknål storlek 2.5

Mönster: mitt eget, dvs ungefär samma som jag använt till Zoorba och Kira.

Tekniken vid de olika färgbytena har jag hämtat från MyGurumi

 Här börjar ena armen att bli klar.

Kroppen nästan klar och skall fyllas med plastgranulat i botten.
Fyller i nylonstrumpa för att hålla granulaten på plats.

Alla delar utom huvud, hår, öron och ögon.
Kroppens botten (rumpdelen) och benen (t.o.m. det ljusgröna partiet för att han ska kunna sitta bättre) är fyllda med plastgranulat.

Provning av kroppsdelarna.
Armarna är fästa med skjortknappar och piprensare på samma sätt som jag gjorde med Kira

Huvudet nästan klart och provar ut knappögonens läge.
Huvudet är lite rundare och med kortare hals än på Kira och Zoorba.

Knapparna har öglor på baksida och skulle stå ut för mycket från huvudet om jag sydde fast dem efter stoppningen kommit på plats.
Töjer därför ut lite större hål där knappana skall sitta och tar sedan ut fyllningen,
Trycker sedan in knappöglan i hålet på huvudet och syr fast knappen från insidan så tätt som möjligt mot huvudet. Sedan stoppar jag huvudet igen.

Ögonen på plats!
Förlåt, men kunde inte låta bli att fota denna lite groteska bild! ;)

Knapparna och huvudet på plats.
Näsan också! =)

Öronen!

"Håret" -det lilla hår som nu Jori fick ;)
Pärlorna är fastvirkade.
Trädde först på det antal pärlor jag ville använda på garnet, virkade sedan en kedja av luftmaskor. Vände tillbaka genom att virka smygmaskor, men först drog jag upp en pärla som fästes på plats med den första smygmaskan. Gjorde sedan lika med de övriga "hårtestarna".

När jag sytt fast hårtestarna på huvudet kom jag på att det såg bättre ut med en fjärde "hårtest".
Virkade därför på en till enligt samma princip.

*
 Klar!

*
EN LITEN UNDERSÖKNING:

Som ni förmodligen förstått så tycker jag själv det är intressant att se andras monteringsbilder, men det har faktiskt slagit mig att det kanske finns de som inte alls är lika intresserade av den typen av bilder.
Så som slutkläm på detta "monterings-inlägg" tänkte jag
försöka mig på en liten undersökning för att få en aning om
 intresset kring detta..

Tjänsten jag vill be dig om är helt enkelt:
 Om du gillar att få se den här typen av bilder markerar du "I like this"-rutan här nedan som hör till det här inlägget. Om du inte gillar låter du bara bli att markera rutan! :)

Vill verkligen att du svarar ärligt!
Jag blir absolut inte ledsen om jag inte får något "I like this" alls!
Smaken är ju som baken! ;)
*

Önskar dig en bra start på veckan!

                                                                           

fredag 2 juli 2010

P.13 Klart - Jori!


Nu är "gröna gubben" klar!
Efter att ha klurat lite på namnet så har jag nu till slut bestämt mig för "Jori"

Många timmar har han tagit att göra! Mycket av den tiden har kanske inte gått åt till så mycket virkning, utan mera till att fundera på själva utseendet.

OCH NU!......
.....vill jag varna alla känsliga tittare för att det kommer en hel hög av bilder på min Jori.
Den som inte tål det måste stänga av NU!
Hm....han är vig som tusan!.........

.......Och väldigt romantisk av sig!
Kira föll pladask för honom när han knäböjde för henne ;)

Så här ser han ut i "utomhusbelysning" !


ALLA TRE fick faktiskt komma ut och lufta sig idag! =)

, nu ska vi lata oss resten av kvällen (fredag ju!)....Äta grillad kyckling och.... kanske lite vin? =)

Trevlig kväll alla blogg-tittare! =)

*
PS.2
Skulle väldigt gärna vilja veta vem Du tycker blev bäst.
Zoorba, Kira eller Jori ?

PS.1
Vill varna redan nu om att
nästa inlägg kommer förstås att visa lite från monteringen av Jori :)

*


Related Posts with Thumbnails