Hjälp och tips

torsdag 27 maj 2010

"Taggade Nettan" taggar mig som nu ska tagga!

Först av allt vill jag TACKA SÅ VÄLDANS MYCKET för alla fina, rara kommentarer och mail om min Kira. Det gör mig både glad, stolt och generad! Men mest av allt glad.....för även om mina pysslerier främst är för mitt egna nöjes skull så är det ju så kul med respons från någon annan  -att veta att det jag gör också kan glädja andra! =)
Ska också tillägga, för er som undrat, att jag har tyvärr ingen bra beskrivning av mönstret till Zoorba och Kira. Försökte rafsa ned ett mönster allteftersom jag virkade på dem, men det blev mest bara en massa kluddiga noteringar eftersom jag repat upp och börjat om ett antal gånger på vissa delar. Har genom detta verkligen förstått vilket jobb ni gör alla ni som lägger ut era mönster! Först föra nogranna anteckningar på allt och sedan lägga ned en massa jobb på att få det begripligt för någon annan. Säger bara det! ALL HEDER ÅT MÖNSTERSKAPARNA! Tror inte jag är mogen för att ge mig in på det....och om jag någonsin blir det så lovar jag att lägga ut Zooba- och Kiramönstret här på bloggen -helt gratis!

****
Och nu till det som inlägget egentligen ska handla om!
Jag har blivit taggad av trevliga Nettan som rår om "Pysselstugan".
Om du inte tittat in hos henne tidigare så tycker jag absolut du ska göra det! Ett jättemysigt ställe med väldans mycket fint att både titta på och att läsa.....

Ja, då var det dags för min plikt som taggad! Här kommer 7 fakta om mig:
1
Jag heter egentligen inte Suadda
Men i Amigurumi-världen (och endast i den!) figurerar jag
med namnet "Suadda".
Mitt riktiga namn får ni kanske veta
någon annan gång ;)
2
Jag är "chilisås-beroende".
Skulle inte kunna leva utan min chilisås som är
den hetaste av alla chilisåser!
Den har jag på
det mesta....på fiskpinnarna, blodpuddingen......
Ja, t.o.m på pölsan och lutfisken!
3
Sjunger falskt, men
tydligen tillräckligt tonrätt i kör....
för som barn fick jag vara med i skolkören =)
4
En tråkig planerartyp som
ofta måste ta saker under
övervägande innan beslut fattas.
Alltså inte spec. impulsiv! :(
5
Den tjuriga typen som
inte ger upp i
första taget om jag bestämt mig för något.
Kanske delvis därför som jag alltför ofta
sitter och knåpar med
mina amigurumisar långt in på natten. ;)
6
Favoritfärg:
Alla nyanser av GRÖNT!
Har varit så sedan barndomen...då gick hela
mitt rum i grönt, inkl. väggar, golv och tak!
7
Växte upp som "enda barn" som
alltid önskat mig syskon.
Kan inte förstå varför mina två busfrön
 alltid ska kivas!
De ska ju vara JÄTTEGLADA att
de har varandra! ;)


Nu är det min tur att "tagga"! =)
Jag väljer Nora med bloggen Ami 2 ami! Hon är bara 10 år och gör REDAN så mycket fina saker! En riktig liten talang! Blir kul att få veta lite mer om henne.
****
Eftersom detta inlägg går i "taggningens" tecken...tycker jag det passar att avrunda med en bild på mina nya "taggiga" nålar. Hm...så taggiga är de inte, men de är vassa! och BÖJDA! Har inte provat dem ännu, men tror de kan vara bra att ha när man ska sy ihop något besvärligt....upplever t.ex. ibland att det skulle vara bra om nålen var böjd när jag skall sy fast knapparna jag hittills använt till ögon.....eller när huvudet skall sys fast på kroppen. Kom på att jag har ju en böjd nål som jag använde då jag gick en kurs i omklädning av möbler. Den är väldigt stor och grov och passar inte för små amisar. Men häromdagen råkade jag få syn på dessa som är betydligt mindre. Kunde inte låta bli att köpa dem...kan ju vara bra att ha! Har testat att om det går att sticka dem genom hålet på normalstora knapphål och det gick jättebra! =) 
Så här ser de ut:

Nu ska jag fortsätta kvällen med att börja fundera ut nästa projekt .....samt lite andra saker också ;)

Må så gott alla trevliga bloggare där ute i cyberrymden!

****

3 kommentarer:

 1. Kul att få veta lite mer om dig:-) Jag e ju oxå ensambarn, och har aldrig förstått det där med syskonkärlek...men man kan väl inte sakna något som man inte har..? Eller? Jaja, du MÅSTE berätta hur du tycker nålarna funkar sen i alla fall! Jag blir nyfiken på detta ju! Sov gott, må väl kram Maja

  SvaraRadera
 2. sv. Tack! vad bra att du hittade nåt så att det vände. Jag trodde miljöombyte skulle hjälpa mej oxå men jag flyttade, jag slutade plugga och började jobba men det hjälpte inte. tur att jag har mina amisar =)

  SvaraRadera
 3. Tack för dina snälla ord, Suadda! Härligt att starta en ny dag på detta viset =)
  Tack oxå för att vi fått lära känna dig ännu lite mer! Ska snart besöka Nora / Ami 2 ami!
  Men menar du verkligen att du häller hot hot chili tom på lutfisken...?? Spännande grejer! =) Vet inte ens om jag vågar prova... du måste vara en modig kvinna (nr 8! =D)

  Ha en härlig dag!!

  SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails