Hjälp och tips

torsdag 15 april 2010

Garn-städning och start av P.10 & P.11

Hej!

Först av allt måste jag säga att det är så jättekul med all den respons som jag börjat få på mina små "gurumi-projekt" i form av små fina kommentarer, bl.a. här på bloggen och per mail. Tänk att det finns folk som läser "min" blogg!.......och t.o.m. vill följa den! Jättekul!
Fast nu är det ju så att jag mest startat den här bloggen för min egen skull. Här samlar jag det jag tycker är av värde för mig när det gäller mitt rätt nyligen upptäckta intresse för amigurumi, dvs bilder på det jag lyckas knåpa ihop, mönster, inspirerande bloggar och mina tankar och funderingar kring denna nya hobby. Samtidigt med detta får jag ju lära mig lite om bloggvärlden....hur den tekniskt fungerar och ta del av andras så fint utformade bloggar. Jag blir så imponerad av vad folk kan få till i både blogg- och amigurumidesign! Fantastiskt! Hm....inte undra på att jag får lite prestationsångest....speciellt efter att jag upptäckt att min lilla blogg har fått två följare! Vad gulligt! Blev både smickrad och lite knäsvag......
Hoppas jag kan leverera intressanta saker till er!

Nog om detta! Vad har jag då pysslat med de sista dagarna? - Dvs förutom jobb och barn och annat som hör till livets karusell.  Jo detta:

PROJEKT 11
Efter mycker funderande hit och dit så har jag börjat knåpa på en egen liten figur. Har ännu inte funderat ut helt och hållet hur den ska se ut, men här kommer några bilder på det jag lyckats åstakomma än så länge:

Är faktiskt helnöjd med formen på fötterna/skorna.
Kul att virka med en "ny" färg också. Garnet har jag fått av mamma då hon inte hade någon användning av det. Gillar det för det glänser lite. Fin lyster!
Här har har jag påbörjat ett ben som sticker upp ur skon. Fotsättningen har jag faktiskt inte klart för mig ännu.

PROJEKT 10
På lördag är vi bortbjudna på middag.
Det har jag känt till i flera veckor, men det var först ikväll kom jag på att jag ska virka en liten
kaktus och ta med i stället för en riktig blomma.
Blir nog lite tajt med att hinna få den klar, men på något sätt SKA jag ändå fixa det!
Fredagens "kvällsmys" är spikat!
Här kommer garn- och färgval:
Den här gången ska det bli en lite annan form på kaktusen och krukan kommer att bli svart.
Tror det blir fint med rosamelerade blommor.....

GARN-STÄDNING:
Fick en massa garn av mamma som hon inte tyckte hon hade någon användning av.
Blev jätteglad då det fanns med en massa bomullsgarn.
Har börjat tycka att det känns bättre att virka i bomull än i acryl....eller en blandning av båda där procenten bomull överväger betydligt. Hm....verkar som acryl blir noppigt efter ett tag och kanske passar bättre då man vill "borsta" sina saker så det blir en mer pälsliknande utseende.....som jag gjorde med kroppen på tuppen Edward.

Här kommer i alla fall blider på min garnsortering:

Bomull

Acryl

Mohair

Oj, vad tiden rusar iväg! Nu är klockan sängdags. Kommer ju en rätt krävande "kaktuskväll" i morgon!
Jag återkommer med resultatet.
Natti-natti!

3 kommentarer:

 1. Du är redan inspirerande -ingen prestationsångest- fortsätt i samma stil bara =)
  Började min blogg av precis samma anledningar som du i höstas, och jag har lärt mig massor om amigurumisar och allt möjligt annat. Och det roligaste av allt har varit att hitta andra lika pysselgalna människor jag aldrig annars skulle fått kontakt med =)
  Lycka till med projekten!!

  SvaraRadera
 2. Hej! Hittade till din blogg. Jag har precis börjat blogga jag med! Lägger mig som följare, för du gör fina saker! Och vilken lycka att få så mycket garn!

  SvaraRadera
 3. Tack för din fina kommentar!Blev jätteglad att du tycker min blogg är fin, tacktack! layout kan man hålla på med i evigheter uatn att bli nöjd... Och jag tror faktiskt din kaktus-tanke är helt rätt! Om man gör den lite mindre och grön så ser det ju ut som en kaktus! Trevlig helg till dig med!

  SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails