Hjälp och tips

onsdag 22 september 2010

Massor av instruktionsvideos! + Pyjamasränder?

Har du någon gång funderat på att virka "pyjamasränder"?

Tittade in hos min kära blogg-granne Krickelina i kväll och kom så småningom vidare till Drops Designs Garnstudios "Handarbetsskola". Himmel så bra sida! =)
Hittade massor av olika instruktionsvideos för virkning -även för stickning och broderi!.
Här kommer länk till drops video index...där finns alla videos listade.

Fastnade speciellt för en video som visar hur man virkar runt, runt med 2 färger.Verkar som man skulle kunna virka detta mönster på en ami-filur så att det blir lodräta ränder i stället för ränder på tvären. Eller vad tror du? Länk till videon kommer här!
Har inte testat att göra det ännu, men såg genast framför mig en amigurumi-figur med "pyjamasrandiga" byxor. =D
Finns säkert redan någon där ute i cyberrymden som virkat detta, men jag har faktiskt aldrig dykt på det under all den tid jag hittills har ägnat åt "amisurfandet".  Men om du har så får du gärna tipsa mig :) 

Blev ett mycket kort inlägg utan bild denna gång. "Roboten" är tyvärr inte klar ännu, men har kommit till pyntningen nu. Så kanske, kanske det kommer några bilder till helgen......

Trevlig kväll från mig!

                              

PS. Min sida "HJÄLP & TIPS" (min lilla livlina) här på bloggen är nu uppdaterad med lite länkar till Drops Designs virk-videos.

7 kommentarer:

 1. Jag tittade på videon. Tack för länken och tipset! Jag har inte tänkt på att man kan virka så, det va smart. Det är alltid bra med nya ideér! Ha en fortsatt fin kväll, och sov gott! Har du förresten hittat någon ny virknål? Det var väl en 2,5 som gick sönder?

  SvaraRadera
 2. Bra video, alltid inspirerande att lära något nytt. Väntar spänt på dom färdiga benen...

  SvaraRadera
 3. Åh, vilken bra idé! Är säker på att det kommer bli jättesnyggt om du provar det i framtiden. :)

  SvaraRadera
 4. Superbra med länkar och tips! Kul att du kunde få tips om "amigurumikläder" från mig! Man får väl lov att ändra lite ibland på barbiekläderna, men smågrejer som väskor o.dy är ju jättebra att få mönster på där!
  Jag knåpade ihop en klänning ikväll, och den passade på en barbie. Fort går det och roligt är det! Och visst är "stickatillbarbie" en rolig sida bara att titta på!

  SvaraRadera
 5. Bra tips! Virkandet verkar vara en outtömlig källa, tänk vad bloggforumet kan hjälpa oss virknördar med tips och trick!
  Tack och kram!

  SvaraRadera
 6. Hjärt-Lung-Räddar Amisarna =)

  SvaraRadera
 7. Fann din blogg och konstaterar att du har väldigt fina saker!
  :)

  SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails